Historie

83ea96c0319541e069aaed8e9b8d775cPå japansk betyder “Shibari” at binde.

Shibari er oprindeligt en videreudvikling af Hojo-Jutsu, som er en kampsport, hvor samuraier brugte reb til at pacificere fanger. Som følge af deres ufravigelige æreskodeks, samt en kæmpe respekt for deres fanger, brugte samuraierne forskellige teknikker til at binde deres fanger. Teknikker der viste fangerne ære.

Omkring år 1900 udviklede der sig en ny gren fra Hojo-Jutsu, som blev kaldt Kinbaku. Kinbaku er kunsten at binde erotisk. Udtrykket Shibari som udgangspunkt en form for erotisk spiritualitet. Men alt afhængig af hvor man søger på nettet, så er der forskellige definition af selve ordene og tilgangen.

 

Japansk Bondage i nutiden

Der er efterhånden kommet mange indgangsvinkler til at binde, så det er en god idé at afstemme med sin rebpartner, inden man starter. Det er meget vigtigt, at der imellem rigger (den som binder) og modellen (den som bliver bundet) er en god kemi.shibari kinbaku klub nawa japansk bondage reb Dette gør det nemmere for begge parter at gå ind i oplevelsen og for alvor mærke hinanden. Det kræver ligeledes komplet tillid at lade sig binde af et andet menneske, da det er meget intimt, og har en enorm styrke i forbindelse med båndet imellem de to. Ofte bevæger man sig ind i en “mental bobbel”, hvor det føles som om, at kun er de to parter, der eksisterer. En bobbel der er fyldt med følelser, intensitet og intimitet.

Mange bruger bondage til afslapning – både i psykisk og fysisk forstand – men det handler som sagt stadig utrolig meget om kemi, tillid og ansvar. Når man er bundet, har man ikke andet valg end at fralægge sig alt kontrol og lade sig dominere. Dette gør, at nogle kan få lov til give slip på sig selv og slappe helt af, da de ikke har andet valg, hvilket giver en meditativ effekt, som gør, at man for en stund kan koble fra.

Når man bliver bundet, udløser det endorfiner og andre hormoner, resulterende i at man kan komme i en tilstand som dybest set minder om trance.

En anden måde at binde på er, hvor man skaber et kunstværk med sine reb og sin model. Og man kan i den forbindelse lave nogle helt fantastisk smukke mønstre og former.