Bondage fjerner hverdagens stress ( Lise Buske Nielsen)

I Klub Nawa dyrker de japansk bondage. Her handler det om at binde eller at blive bundet og ikke andet. Rebene kan bruges til at fjerne hverdagens stress, og Lise kan bedst lide det, når hun er fuldt påklædt.

1”Når jeg bliver bundet, slukker jeg for alle de tanker, der er i dagligdagen. Og så kan jeg se det hele med nye øjne bagefter,” fortæller Lise Kvist.

Tekst og foto: Kristine Buske Nielsen

Han giver rebet et ordentligt ryk, så det giver et sæt i hende. Nu er hun på alle fire med numsen i vejret. Han leger med rebene rundt på hendes krop. ”Uuuh!” udbryder hun pludselig og trækker i ét ryk knæene ind under maven. Hun ligger som i en fosterstilling på alle fire. Han fornemmer hendes behov med det samme og omfavner hende.
En hurtig søgning på ”bondage”, og de første mange hits indeholder ordene ”porno” og ”seksuel slaveri”. Men det er ikke det, den traditionelle japanske bondage handler om. Traditionen opstod for over 500 år siden. Her brugte japanerne reb til at pacificere deres fanger. Det var vigtigt at bruge forskellige teknikker til at binde dem på en kunstnerisk måde. På den måde viste de, at de havde stor respekt for deres fanger. Den traditionelle japanske bondage kaldes shibari, som betyder at binde.
I Klub Nawa dyrker de den japanske bondage. Idéen til klubben opstod, da Bob Helm Pedersen sammen med vennen Henrik Bo Jensen dyrkede bondage i en BDSM (Bondage, dominans, underkastelse og sadomasochisme) klub, hvor piske og andre torturredskaber også blev brugt. Men for Bob og Henrik, handler bondagen kun om at binde eller at blive bundet, og de ville gerne hive aktiviteten ud af det dunkle SM miljø. Derfor åbnede de klubben i Århus, hvor de kan leje lokaler af en karate klub. Her handler det kun om reb, æstetikken og sikkerheden. Og så er der påklædningstvang. Klubben er derfor for alle, der har lyst og hver træning koster højst 75 kr.

At binde stramt

Lise Kvist er dagens model. Hun står på den sorte gummimåtte og snakker om løst og fast med Bob. Det er ham, der er hendes rigger i dag. Det vil sige, det er ham, der skal binde hende. Bag dem hænger et hvidt forhæng, der afskærmer os fra resten af karate hallen, hvor der snart skal foregå en bondage træning, men Lise og Bob skal ikke deltage i dag. Lise har følt sig stresset og anspændt det sidste stykke tid og kommer i dag for at stresse af. Bob vil udføre teknikken kinbaku på hende. Det betyder at binde stramt. Her er formålet ikke det æstetiske og korrekte men i stedet at binde med følelser for at opnå en intens og nærværende oplevelse mellem rigger og model.
”Det er mit hoved i Lises hoved. Jeg binder med hjerte, fornemmelse og relation. Jeg vil have hende til at trække vejret dybt og give slip på alt det, der fiser rundt i hovedet på hende. Og så vil jeg skide på, hvordan det ser ud,” siger Bob.
I loftet hænger et langt bambusrør. Det er det, Lises krop skal bindes fast til. Lise er klædt i sort top og gemasher. Hun fortæller, at hun har ondt i sin venstre arm. Bob nikker. Han skal nok passe på.
”Måske det kan fjerne min forkølelse,” siger Lise.
”Det kan da godt være,” siger Bob.
Det bliver de sidste ord. Rebene kurer hen ad gulvet og op over Lises krop. Nu hænger Lises ene ben i luften. Hun ser afventende ud og giver et lille gisp. Hun ved det sker. Om lidt slipper hun gulvet helt.

2Det tager typisk 6-8 timer at forarbejde et almindeligt reb, før det kan bruges til japansk bondage.

Sex ophæver bondage-rusen

Bob står i bar overkrop og med trekvartbukser. Han puffer rundt med Lises hesterhale, så en lang tot nu hviler i panden på hende.
”I dag går jeg efter, at det gerne må gøre lidt ondt,” puster Bob til mig.
Hans blik er kun fokuseret på Lise.
Lise kan bedst lide bondage fuldt påklædt og som afstresning.
”Hvis der er seksuelle tanker bag bondagen, så tænker man på det og kan derfor ikke lukke helt af. Og så virker det ikke afstressende,” siger Lise.
Bob foretrækker også sex og bondage adskilt, da det ene ifølge ham ophæver det andet. Bondagen udløser endorfiner, der kan give et lykkerus. Men hvis den bliver efterfulgt af sex, der udløser dopamin til sidst, så bliver kroppen træt, og man får lyst til at sove. Og så forsvinder rusen fra bondagen.
”For mit vedkommende er en rigtig god bindesession uden sex. Så kan jeg nogle gange leve på rusen to eller tre dage, hvor jeg bare går og tænker: ’hold kæft, det går da godt det her!’,” siger Bob.

Tilliden er afgørende

En rynke omkranser i en bue Lises mund. Under munden peger de udspilede næsebor opad. Øjnene er lukkede og spændte. Det ser ud som, at der til hver en tid kan dale små dråber ned i pandens furer og danne tre små åer. Men det sker aldrig.
Han hiver i rebet endnu en gang. Hendes hoved kommer længere væk fra den sorte måtte. Lises åndedrag bliver kortere. Hurtigere. Hun puster ud gennem munden. Han skynder sig ned på knæ, så hun mærker hans bryst mod hendes ansigt. Han er der med hende. Hun er ikke alene.
Ved japansk bondage er det utrolig vigtigt, at der er tillid mellem rigger og model, og at modellen føler sig tryg og kan slappe af. Trygheden er afgørende for at kunne frigive endorfiner, der er kroppens eget smertestillende og som kan give en følelse af lykke og energi. Det er det, der er målet ved bondagen. Hvis ikke Lise følte sig tryg, ville hendes krop i stedet pumpe adrenalin ud. Det ville gøre, at hun gik i panik, og kroppen ville kæmpe i mod for at overleve.

3Lise går ind i en meditativ tilstand, når hun bliver bundet. Og hun kan ikke mærke forskel på op og ned.

Hovedet bliver nulstillet

Bob gør tegn til mig. Han bevæger en strakt pegefinger fra øret og frem. Jeg nikker smilende. Jeg kan også høre det. Hendes vejrtrækning er blevet dybere.
Nu ligger hun som en klud på gulvet. Bob har lagt et rødt tæppe henover hendes krop. Han kærtegner hendes kind. Aer hende på låret. Nu løfter han tæppet væk fra hendes numse og begynder at binde rebet op. Så vender han hende og kilder hende på låret. Lise griner.
”Hov! Det blev vidst lidt stramt det sidste,” siger Bob.
”Men det var sjovt!” udbryder Lise.
”Det er mærkeligt, hvordan det både gør ondt og godt på samme tid. Og så er det rart, at man ikke kan tænke på opvask, børn og elregninger. Man kan kun være der og ingen andre steder.”
”Sikke mange ben!” udbryder hun, mens hun ligger og kan se, hvad der sker bag det hvide forhæng.
Dagens bondage træning er gået i gang. Det har den været længe. Jeg kigger på uret. Det er halvanden time siden, Bob bandt den først knude.

4Når rebene forsvinder, begynder kroppen ofte at fryse og får behov for et tæppe. Det skyldes at kroppen lukker for nogle blodkar for at holde tryk på. Men når rebene fjernes, skal den sende blodet tilbage. Og så er det kun koldt blod, der er derude.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *